Milieu 92 Artikelen

Top 3 in de Dow Jones Sustainability Index

Gepubliceerd

28 Sep, 2018

Ook dit jaar staat Air France-KLM in de categorie ‘Airlines’ opnieuw op de tweede positie van de Dow Jones Sustainability Index (DSJI). Dit is de belangrijkste internationale index die prestaties van ondernemingen op het gebied van duurzame ontwikkeling weergeeft. Het is het 14de jaar op rij dat AFKL in de top 3 staat.

Duurzaamheid is geïntegreerd in de bedrijfsvoering van Air France en KLM. Duurzaam ondernemen betekent voor KLM dat we de focus leggen op thema’s die we het meeste kunnen beïnvloeden. Deze moeten ook bijdragen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Naast de maatregelen voor het verkleinen van onze milieuvoetafdruk richten we ons op thema’s als diversiteit, verantwoorde inkoop en blijven wij in dialoog met de omgeving rond de Mainport Schiphol.


De betrokkenheid en het innovatiepotentieel van ons personeel zijn van essentieel belang. Veel nieuwe initiatieven worden op de werkvloer bedacht en in de praktijk gebracht. Daarnaast investeren wij in het terugdringen van onze CO2-uitstoot door onder meer het gebruik van duurzame bio-kerosine, vlootvernieuwing en gewichtsbesparing. KLM heeft als doel om de CO2-uitstoot per passagier in 2020 met 20% te verlagen ten opzichte van 2011. We zijn goed op weg: juni 2018 staat de teller op 17%.


Dow Jones Sustainability Index (DJSI)

De DJSI heeft een zogenaamde ‘best-in-class’ aanpak en erkent bedrijven uit allerlei sectoren die het, op basis van diverse duurzaamheidsindicatoren, beter doen dan hun concurrenten. Ieder jaar worden meer dan 3.000 beursgenoteerde bedrijven, inclusief 800 bedrijven in opkomende markten, door RobecoSAM uitgenodigd verslag te doen van hun duurzaamheidsinitiatieven.

 

Meer ideeën?
Add your voice to the conversation

Gepubliceerd

11 Jul, 2019

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

12 Sep, 2017

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

9 Sep, 2016

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

12 Jul, 2016

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Gepubliceerd

5 Feb, 2016

0

Wat is jouw mening?
Aantal reacties:

Boven